D13 Haukeland Holdeplass

  1. Referanser
  2. D13 Haukeland Holdeplass
Prospektbilde Haukeland
Vi har i dette spennende prosjekt levert forbindelser for trapper og IC box for veggutsparinger. D13 Haukeland Holdeplass er en underjordisk bybaneholdeplass ved Haukeland sjukehus med utfordrende og spesiell trappegeometri.

IC produkt: TSS 101 og IC Box (utsparing i vegg)

Sted: Bergen

Bygge år: 2022

Arkitekt: 3RW Arkitekter AS

Byggherre: Helse Bergen HF

Totalentreprise: Veidekke Entreprenør AS

Elementprodusent: NOBI Bygg og Betong AS

RIB: Sweco


Holdeplassen skal betjene fastboende, studenter, pasienter, besøkende og ansatte ved helseinstitusjoner i området rundt Haukeland. En grønnere bybaneutbygging skal sikre en mer miljøvennlig byutvikling og styrke transportsystemet i Bergen.

På montasjebildet under kan dere se wire som ligger tapet fast på topp av trinn, klare til å trekke ut de teleskopiske trappeforbindelsene (TSS 101), når trappen er kommet i riktig posisjon.

«Ingen hylleløsninger»:
Spesielt for akkurat dette prosjektet er nok kanskje de prefabrikkerte trappene i betong fra NOBI. Man tenker gjerne at prefabrikkert er standardiserte og enkle løsninger – men i NOBI har de i utgangspunktet ingen hylleløsninger. I dette prosjektet har NOBI levert et buet trappeløp med prefabrikkerte svingtrapper i betong.

https://www.nobi.no/project/prefabrikkert-buet-trappelop-til-veidekke/

3RW arkitekter er nominert til en av de viktigste europeiske arkitekturprisene for 2024, med «Haukeland Sjukehus Holdeplass» langs Bybanens linje 2.

https://3rw.no/work/bybanen-light-train-extension/

TSS 101 G og IC Box
TSS NEW 2
Prospektbilde Haukeland